[b:508d8c3e58]Valnøddebrød[/b:508d8c3e58]
1 stort brød eller
1 mindre brød og 2 flutes eller
4 flutes
[b:508d8c3e58]Ingredienser:[/b:508d8c3e58]
25 g gær
2 dl håndvarmt vand
2 dl mørk pilsner(Classic)
75 g valnøddekerner
½ dl olie valnøddeolie (jeg brugte alm. rapsolie)
1½ tsk salt
1 spsk sirup
175 g grahamsmel
500 g hvedemel
[b:508d8c3e58]Sådan gør man:[/b:508d8c3e58]
Rør gær, vand og øl sammen i en bageskål. Hak valnødderne ret fint og tilsæt dem sammen med olie, salt, sirup, grahamsmel og næsten alt hvedemelet.
Ælt dejen godt og kom mel i, til konsistensen er passende. Ælt dejen godt igennem på bordet. Lad dejen hæve lunt og tildækket i skålen i ca. 2 timer. Ælt dejen let igennem og form den til 1 stort brød eller 1 mindre brød og 2 flutes eller 4 flutes.
Lad det efterhæve på pladen i ca. ½ time. Drys brød, flutes eller boller med mel og bag brødet i ca. 20 minutter ved 225 grader på nederste rille, flutes og boller i ca. 12-15 minutter på midterste rille, tiden afhænger af bollernes størrelse.
Det smager skønt :aribeth:
Valnøddebrød
Jump to
- Rytterstuen
- ↳ Hyggesnak og Billedtråde
- ↳ Hestefagligt
- ↳ Præsentationer
- ↳ Studiekredsen
- ↳ Forslag og vejledning
- ↳ Uhyggen
- ↳ Trofæskabet
- ↳ Circus Maximus
- Ridebanen
- ↳ Begivenheder
- ↳ Nyheder fra hesteverdenen
- ↳ Foredrag
- ↳ Artikler
- ↳ Blandede Artikler
- ↳ Guru Guide
- ↳ Temaer
- ↳ Araberen
- ↳ Fortidens Strigler
- ↳ Trav
- ↳ Statistik
- ↳ VidensBasen
- Høloftet
- ↳ Striglekogebogen
- ↳ Kylling og andet fjerkræ
- ↳ Fisk
- ↳ Okse- og kalvekød
- ↳ Svin
- ↳ Bacon
- ↳ Grønt tilbehør
- ↳ Det gode brød
- ↳ Desserter og kager
- ↳ Den evindelige madpakke
- ↳ Dressinger og den slags
- ↳ Vegetarretter
- ↳ Kolde og varme drikke
- ↳ Lam, Ged, Kanin, Lama og andet kød
- ↳ Pastaretter
- ↳ Supper
- ↳ Skaldyr
- ↳ E-Skolen
- ↳ Kursus i Billedbehandling