Græskarboller
Posted: Tue 27. Oct 2009 20:25
Når du nu alligevel har gang i græskarene og er ved at lave Annettes skønne græskarmarmelade, så undlad ikke at lave en gang boller til....... Men gang endelig opskriften op et par gange.......
Græskarboller ca. 10-12 stk:
250 gram Græskar, renset vægt
2 spsk. Olie
0.5 tsk. Ingefær, stødt eller 1 cm friskrevet
1 tsk. Kanel, stødt
1 tsk. Salt
1 tsk. Sukker
0.5 dl. Vand
25 gram Gær
½ dl. græskarkærner
300 gram Hvedemel
250 g græskar rives fint og svitses i fedtstof til det har opsuget det og afkøles.
Krydderierne blandes i sammen med sukker, væde og gær.
Hvedemelet og græskarkærnerne kommes i og dejen samles til en fast masse. Når dejen hænger sammen, stilles den til hævning et lunt sted.
Dejen formes til små boller, der pensles med olie og bages i ovn ved 200 grader C ca. 25 minutter.
Græskarboller ca. 10-12 stk:
250 gram Græskar, renset vægt
2 spsk. Olie
0.5 tsk. Ingefær, stødt eller 1 cm friskrevet
1 tsk. Kanel, stødt
1 tsk. Salt
1 tsk. Sukker
0.5 dl. Vand
25 gram Gær
½ dl. græskarkærner
300 gram Hvedemel
250 g græskar rives fint og svitses i fedtstof til det har opsuget det og afkøles.
Krydderierne blandes i sammen med sukker, væde og gær.
Hvedemelet og græskarkærnerne kommes i og dejen samles til en fast masse. Når dejen hænger sammen, stilles den til hævning et lunt sted.
Dejen formes til små boller, der pensles med olie og bages i ovn ved 200 grader C ca. 25 minutter.