Page 1 of 1

Citrussorbét...eller Granité

Posted: Thu 5. Jul 2007 14:25
by annetteB
[b:6585840cf9]Man tager:[/b:6585840cf9]
2 dl sukker og 4 dl kogende vand. Rør til sukkeret er opløst.
Tilsæt 1 dl citron saft (eller limesaft...eller en blanding) samt revet skal af ½ citron eller lime.
Stil det hele i fryseren. Rør af og til indtil væsken er frosset til en tyk grød-is.

Nu har du Granité.
Ønsker du at gå skridtet videre til Sorbét - pisk da en æggehvide til stift skum, tilsæt ½-1 dl sukker og pisk igen til massen er stiv og sej og blank.
Vend marengsmassen i grødisen. Brug en bred ske og sjask ikke for meget i det.

Sæt isen i fryseren igen. Rør en gang eller to imens den fryser stiv.

[b:6585840cf9]Iøvrigt:[/b:6585840cf9]
Eksperimenterer for indeværende med en Grapefrugt-udgave, som tegner lovende. Vender tilbage, når forholdet mellem sukker/vand/frugtsaft er endeligt fastlagt.

Har også afprøvet appelsiner men synes ikke at resultatet blev særlig godt.