Annette Tengstedts brunkager
Posted: Thu 6. Dec 2007 15:12
Alle franske opskrifter hedder altid et eller andet med den GODE husmoders/kones dit eller dat...dette er istedet den DOVNE kones brunkager, fordi man slipper for at røre potaske ud i et eller andet, for at opvarme klistret sirup og for at rulle dejen ud - men de smager formidabelt!
Man tager:
500 gram smør
500 gram roe- eller rørsukker (ikke groft)
2 1/2 dl mørk roesukkersirup( 295 gram)
5 tsk stødt kanel
5 tsk stødt ingefær
2 1/2 tsk stødt nelliker
2 1/2 tsk stødt pomerans (kan kun købes hos specialkøbmænd og kun med besvær. Kan udelades, hvis man ikke gider besvær)
2 1/2 tsk natron
875 - 950 gram mel
250 gram hele, ikke-smuttede mandler
125 gram sukat. Helst den HELT rigtige sukat, som man køber i store uformelige stykker og selv skærer ud.
125 gram kandiseret pomeransskal - IKKE væmmelige dr Oetkers eller lige så væmmelige Santa Marias syltede appelsinskal. RIGTIG kandiseret bittersød pomeransskal, som man køber i hele skaller og selv skærer ud.
Kagerne ser flottest ud, når stykkerne er lidt store og uregelmæssige.
Alle nævnte ingredienser rodes sammen til en dej - om nødvendigt med røremaskine, men hvis smørret er blødt går det nu ret nemt at ælte den sammen med hånden.
Dejen rulles i pølser på tykkelse og længde som paprøret i en køkkenrulle og fryses ned til den dag man gider bage.
Skær så de frosne dejpølser ud i tynde skiver med en SKARP kniv.
Bages på næstøverste rille 5 -6 minutter ved 200 grader
Man tager:
500 gram smør
500 gram roe- eller rørsukker (ikke groft)
2 1/2 dl mørk roesukkersirup( 295 gram)
5 tsk stødt kanel
5 tsk stødt ingefær
2 1/2 tsk stødt nelliker
2 1/2 tsk stødt pomerans (kan kun købes hos specialkøbmænd og kun med besvær. Kan udelades, hvis man ikke gider besvær)
2 1/2 tsk natron
875 - 950 gram mel
250 gram hele, ikke-smuttede mandler
125 gram sukat. Helst den HELT rigtige sukat, som man køber i store uformelige stykker og selv skærer ud.
125 gram kandiseret pomeransskal - IKKE væmmelige dr Oetkers eller lige så væmmelige Santa Marias syltede appelsinskal. RIGTIG kandiseret bittersød pomeransskal, som man køber i hele skaller og selv skærer ud.
Kagerne ser flottest ud, når stykkerne er lidt store og uregelmæssige.
Alle nævnte ingredienser rodes sammen til en dej - om nødvendigt med røremaskine, men hvis smørret er blødt går det nu ret nemt at ælte den sammen med hånden.
Dejen rulles i pølser på tykkelse og længde som paprøret i en køkkenrulle og fryses ned til den dag man gider bage.
Skær så de frosne dejpølser ud i tynde skiver med en SKARP kniv.
Bages på næstøverste rille 5 -6 minutter ved 200 grader