Farsløst farsbrød

Post Reply
User avatar
annetteB
Posts: 11902
Joined: Tue 29. Nov 2005 11:53

Farsløst farsbrød

Post by annetteB »

[b:fa54977fcc]Ingredienser:[/b:fa54977fcc]omkring 3 dl kogte ris - rester fra igår fx.
500 g champignoner, renses og hakkes.
2 zittauerløg, hakkes
1 hakket fed hvidløg
50-75 g hakkede hasselnøddekerner (eller nøddemel for de dovne)
1 tsk tørret timian eller oregano. Eller noget. Evt det blandingskrydderi der hedder "forest blend" eller "forest mix" - whatever: der er i hvertfald tørrede svampe i og peberkorn og urter. (hvorfor mon det så hedder noget med forest når det indeholder rosmarin og timian, der sågu aldrig ses voksende i skove!?!)
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
smør
2 sammenpiskede æg
noget (piske)fløde

[b:fa54977fcc]Fremgangsmåde:[/b:fa54977fcc]
Hak grønsagerne så fint eller så groft som du nu kan lide. Jeg plejer at hakke tingene temmelig fint, så bliver farsbrødet mere farsagtigt.
Smelt en klat smør i en dyb stegepande.
Steg løgene ved svag varme til de er klare.
Smid svampene i og steg igen til svampene afgiver væde.
Tilsæt salt, peber og den ønskede krydderurt.
Tag panden af varmen. rør de kogte ris og de hakkede nødder i og lad dem suge væsken fra svampe og løg. Rør æggene i og spæd med fløde til passende farsagtig konsistens.

Læg farsen i et smurt ildfast fad. Bag v/200 grader i noget der ligner 35-45 minutter alt efter hvor tykt et lag farsen ligger i.

Kan ikke fryses, hverken i rå eller tilberedt form.
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.
MetteboDeluxe
Posts: 2563
Joined: Fri 8. Jun 2007 22:28

Farsløst farsbrød

Post by MetteboDeluxe »

*maser sig frem i læsekøen*

Uhm :aribeth: Det lyder da godt. Hvad smager det af? Og hvad spiser man til? :ehh:
* Kendt for :mettebo: *

* G
User avatar
99E
Posts: 8010
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:33

Farsløst farsbrød

Post by 99E »

Hvorfor kan det ikke fryses?
Altså når det er stegt?

MetteBo - jeg tror man spiser det til, man plejer at spise til farsbrød?
Jeg ville nok lave kartofler og noget sovs-noget?
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
MetteboDeluxe
Posts: 2563
Joined: Fri 8. Jun 2007 22:28

Farsløst farsbrød

Post by MetteboDeluxe »

Hmm jeg plejer at stoppe fetaost i mit farsbrød.. Kan man det? :ehh:
* Kendt for :mettebo: *

* G
User avatar
Lena
Posts: 3359
Joined: Sat 29. Sep 2007 20:48

Re: Farsløst farsbrød

Post by Lena »

Jeg bliver nødt til lige at hive denne tråd op.............. :aribeth:
User avatar
Lena
Posts: 3359
Joined: Sat 29. Sep 2007 20:48

Re: Farsløst farsbrød

Post by Lena »

:aribeth: :aribeth: :aribeth:

Nååååårh, hvor det smager godt.............. Yngste Kid og jeg er vilde med det.......... HrG kunne ikke lide det....... :traet:

Det var lidt svært at holde sammen på, skilte nemt......... men smagte herre godt. Den vil med garanti blive endnu bedre af at få tilført feta........ :aribeth: :aribeth: :aribeth:

Vi lavede kartofler......... og en grønsagssovs til............ og en skål salat.........

Der er heldigvis noget tilbage, så det skal med på arbejde i morgen............
Post Reply