[b:fa54977fcc]Ingredienser:[/b:fa54977fcc]omkring 3 dl kogte ris - rester fra igår fx.
500 g champignoner, renses og hakkes.
2 zittauerløg, hakkes
1 hakket fed hvidløg
50-75 g hakkede hasselnøddekerner (eller nøddemel for de dovne)
1 tsk tørret timian eller oregano. Eller noget. Evt det blandingskrydderi der hedder "forest blend" eller "forest mix" - whatever: der er i hvertfald tørrede svampe i og peberkorn og urter. (hvorfor mon det så hedder noget med forest når det indeholder rosmarin og timian, der sågu aldrig ses voksende i skove!?!)
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
smør
2 sammenpiskede æg
noget (piske)fløde
[b:fa54977fcc]Fremgangsmåde:[/b:fa54977fcc]
Hak grønsagerne så fint eller så groft som du nu kan lide. Jeg plejer at hakke tingene temmelig fint, så bliver farsbrødet mere farsagtigt.
Smelt en klat smør i en dyb stegepande.
Steg løgene ved svag varme til de er klare.
Smid svampene i og steg igen til svampene afgiver væde.
Tilsæt salt, peber og den ønskede krydderurt.
Tag panden af varmen. rør de kogte ris og de hakkede nødder i og lad dem suge væsken fra svampe og løg. Rør æggene i og spæd med fløde til passende farsagtig konsistens.
Læg farsen i et smurt ildfast fad. Bag v/200 grader i noget der ligner 35-45 minutter alt efter hvor tykt et lag farsen ligger i.
Kan ikke fryses, hverken i rå eller tilberedt form.
Farsløst farsbrød
Farsløst farsbrød
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.
-
- Posts: 2563
- Joined: Fri 8. Jun 2007 22:28
Farsløst farsbrød
*maser sig frem i læsekøen*
Uhm :aribeth: Det lyder da godt. Hvad smager det af? Og hvad spiser man til? :ehh:
Uhm :aribeth: Det lyder da godt. Hvad smager det af? Og hvad spiser man til? :ehh:
* Kendt for *
* G
* G
Farsløst farsbrød
Hvorfor kan det ikke fryses?
Altså når det er stegt?
MetteBo - jeg tror man spiser det til, man plejer at spise til farsbrød?
Jeg ville nok lave kartofler og noget sovs-noget?
Altså når det er stegt?
MetteBo - jeg tror man spiser det til, man plejer at spise til farsbrød?
Jeg ville nok lave kartofler og noget sovs-noget?
- Ninie.
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
-
- Posts: 2563
- Joined: Fri 8. Jun 2007 22:28
Farsløst farsbrød
Hmm jeg plejer at stoppe fetaost i mit farsbrød.. Kan man det? :ehh:
* Kendt for *
* G
* G
Re: Farsløst farsbrød
Jeg bliver nødt til lige at hive denne tråd op..............
Re: Farsløst farsbrød
Nååååårh, hvor det smager godt.............. Yngste Kid og jeg er vilde med det.......... HrG kunne ikke lide det.......
Det var lidt svært at holde sammen på, skilte nemt......... men smagte herre godt. Den vil med garanti blive endnu bedre af at få tilført feta........
Vi lavede kartofler......... og en grønsagssovs til............ og en skål salat.........
Der er heldigvis noget tilbage, så det skal med på arbejde i morgen............