spinat lagsange

Post Reply
sinesmølf
Posts: 1436
Joined: Fri 1. Sep 2006 23:48

spinat lagsange

Post by sinesmølf »

1 kg frossen spinat, optøet
250 gram ricotta
150 gram parmasan, revet
ovnklare lasagneplader
1½ dl creme fraiche 18%

Tomatsauce:
2 spsk olivenolie
1 løg, pillet og hakket
1 fed hvidløg, knus (mange flere fed hvis I spørger mig...)
2x400 gram dåsetomater inkl saften (igen: smager meget bedre at lave det med friske tomater...)
salt og peber (friskkværnet)

Begyndt med tomatsaucen. Varm olien op i en stor gryde, tilsæt løg, rør rundt, læg låg på gryden og laddet stege blidt i 5 minutter.Tilsæt hvidløg og tomater, rør rundt og lad det simre uden låg, til blandingen er kogt ind til en tyk og jævn sauce - ca 15 minutter. Rør rundt af og til undervejs så saucen ikke koger fast. Smag til med salt og peber.

Varm ovnen op til 200 grader.


Afdryp den optøede spinat i et dørslag og pres alt væden fra. Kom spinaten i en skål og tilsæt ricotta og halvdelen af parmasanen. Rør det grundigt sammen og smag til med salt og peber.


Dæk bunden af det ovnfaste fad med lasagneplader og fordel tomatsaucev ovenpå. Fortsæt med et lag af spinatblandingen og gentas så lagene i samme rækkefølge og slut med et lag lasagne. Fordel creme fraichen øverst og drys med den resterende parmasan. Sæt fadet i ovnen 40-45 min. Lad lasagnen hvile uden for ovnen et par min inden servering.

Hvis man så bruger friske tomater og spinat i stedet for så smager det endnu bedre. Og har man ikke nok spinat så kan der sagtens supleres op med brændnæller :aribeth:
hilsen sine

:sine: Tilbage i b
PiaK

Re: spinat lagsange

Post by PiaK »

Ja, eller lidt godt oksekød..eller lam :atengstedt:

Jeg tror vi skal have den lasange en af dagene :askepot:
sinesmølf
Posts: 1436
Joined: Fri 1. Sep 2006 23:48

Re: spinat lagsange

Post by sinesmølf »

jeg tror også jeg ville bruge fisk som ped eller kylling
hilsen sine

:sine: Tilbage i b
User avatar
Ms Strangefield
Posts: 1561
Joined: Thu 28. Feb 2008 16:29

Re: spinat lagsange

Post by Ms Strangefield »

Jeg propper gerne tomatsovsen med løg, peberfrugter i fine tern, ærter, majs og squash og gulerødder.
http://thehorrorhorseshow.blogspot.com
User avatar
KatieKat
Posts: 8308
Joined: Sun 20. Nov 2005 17:14

Re: spinat lagsange

Post by KatieKat »

Lasagne. Det hedder lasagne. Ikke for at hakke på nogens stavning med den der lasange er ved at blive en landeplage.
Don't blame gravity on me.. I voted for velcro!
User avatar
KatieKat
Posts: 8308
Joined: Sun 20. Nov 2005 17:14

Re: spinat lagsange

Post by KatieKat »

Så lærte du også noget nyt i dag. Det er ikke så tosset. :mikkel:
Don't blame gravity on me.. I voted for velcro!
User avatar
Jasper
Posts: 785
Joined: Sat 1. Mar 2008 16:20

Re: spinat lagsange

Post by Jasper »

den er også ret god med kalkun tern i :atengstedt:
Livet er da for dejligt

Sagde Pia
Post Reply