Pasta-eksperimentet:
Posted: Sat 28. Jun 2014 23:29
Her er min plan:
3 slags mel. (Jeg håber på 4 - måske kommer der noget Tipo 00 med skibet i næste uge...)
Samme opskrift - 1 æg pr. 100 gram mel, lidt salt. Evt. samle med olivenolie.
Samme valse - Spaghetti-valsen på Kenwood'en.
Så vi starter med økologisk, fintmalet durum fra Bornholms Valsemølle.
Så kan jeg føle mig lokalpatriotisk i Grønland...
På vej ud:
Som tilberedt pasta m. div.:
Anmeldelse:
Det her er en helt hvid pasta - mums.
Den har mere fylde og struktur end alm. billig, tørret hvid pasta, er væsentligt mindre "silkeblød" end en Tipo 00-pasta - men lettere og lækrere end fuldkornspasta.
Den skal koge længere tid end de der asparges som jeg måtte fiske op undervejs.
(Jeg tager ikke tid på den slags - jeg tager pastaen op, når den er færdig...)
Jeg lavede af 300 gram mel, og vi har spist lidt over halvdelen - med kun det viste tilbehør (asparges, flødesauce, ørredrogn, krydderurter).
3 slags mel. (Jeg håber på 4 - måske kommer der noget Tipo 00 med skibet i næste uge...)
Samme opskrift - 1 æg pr. 100 gram mel, lidt salt. Evt. samle med olivenolie.
Samme valse - Spaghetti-valsen på Kenwood'en.
Så vi starter med økologisk, fintmalet durum fra Bornholms Valsemølle.
Så kan jeg føle mig lokalpatriotisk i Grønland...
På vej ud:
Som tilberedt pasta m. div.:
Anmeldelse:
Det her er en helt hvid pasta - mums.
Den har mere fylde og struktur end alm. billig, tørret hvid pasta, er væsentligt mindre "silkeblød" end en Tipo 00-pasta - men lettere og lækrere end fuldkornspasta.
Den skal koge længere tid end de der asparges som jeg måtte fiske op undervejs.
(Jeg tager ikke tid på den slags - jeg tager pastaen op, når den er færdig...)
Jeg lavede af 300 gram mel, og vi har spist lidt over halvdelen - med kun det viste tilbehør (asparges, flødesauce, ørredrogn, krydderurter).