[b:708ddf1263]Tilberedningstid: [/b:708ddf1263]
30 minutter
[b:708ddf1263]Antal personer retten er beregnet til:[/b:708ddf1263]
4
[b:708ddf1263]Ingredienser:[/b:708ddf1263]
400 g magert hakket oksekød
pinjekerner
parmesan
persille
hvidløg
skallen fra en økologisk citron
et æg
en skive daggammelt brød
salt og peber
En god tomatsovs, helst blendet.
[b:708ddf1263]Fremgansmåde - for dummies: [/b:708ddf1263]
Hak pinjekernerne, persillen og hvidløget bland det med køddet, ægget citronskrællen, det daggamle brød som du har blødt op i lidt vand eller mælk og så smuldret og parmesanen som du har revet, samt salt og peber. Mos det hele godt sammen med fingrene og rul fine små kødboller, lidt citronsaft kan eventuelt tilsættes hvis man ønsker.
Brun kødbollerne i olivenolie og put dem derefter i tomatsaucen og lad det koge lidt.
Server med frisk pasta og hakket persilleog masser af parmesan.
[b:708ddf1263]Særligt at være opmærksom på: [/b:708ddf1263]
Kødbollerne kan også blot koges med i kødsovsen hvis man ikke vil stege dem, så bliver de lidt blødere i det.
[b:708ddf1263]Fryseegnet/ikke-fryseegnet[/b:708ddf1263]
Nej det tror jeg ikke på grund af persillen...
Katrine
Pasta a la Lady og Vagabonden
-
- Posts: 2563
- Joined: Fri 8. Jun 2007 22:28
Pasta a la Lady og Vagabonden
Katrine i mit næste liv vil jeg være dit barn og så skal du lave mad til mig hver eneste dag :aribeth:
Pasta a la Lady og Vagabonden
MetteBo, i mit næste liv vil jeg være din søster.
Don't blame gravity on me.. I voted for velcro!
-
- Posts: 2563
- Joined: Fri 8. Jun 2007 22:28
Pasta a la Lady og Vagabonden
Det er i orden, bare vi får mad nok :aribeth:
Pasta a la Lady og Vagabonden
MUMS - og hvis nu man er løbet tør for persille, så duer masser af tørret basilikum også. Mandler kan også sagtens bruges i stedet for pinjekerner.
Jeg var "doven", så alt hvad der kan hakkes i blenderen blev hakket dér, kødbollerne blev stegt på en stegepande hvorefter de blev lagt til side og jeg lavede en hurtig tomatsovs på samme stegepande (løg, hakkede tomater, krydderurter, hvidløg, salt, peber, citronsaft) og ploppede bollerne tilbage i sovsen så snart den kogte.
Jeg fik ca. 25 små kødbiller ud af de 400 gram fars, en håndfund mandler og en lille bolle - og brugte to kartoner hakkede tomater.
Jeg var "doven", så alt hvad der kan hakkes i blenderen blev hakket dér, kødbollerne blev stegt på en stegepande hvorefter de blev lagt til side og jeg lavede en hurtig tomatsovs på samme stegepande (løg, hakkede tomater, krydderurter, hvidløg, salt, peber, citronsaft) og ploppede bollerne tilbage i sovsen så snart den kogte.
Jeg fik ca. 25 små kødbiller ud af de 400 gram fars, en håndfund mandler og en lille bolle - og brugte to kartoner hakkede tomater.
- Ninie.
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!