Kogte kartofler... lad os sige 500 gram, jeg har kun lavet opskriften på slump, men jeg førsøger at lave en ca. opskrift

50 gram revet parmesan.
mel, ca en 1/3 del af kartoffelmængden, men det er lidt svært at sætte præcis mål på da det afhænger af konsistensen af "dejen".
1 æg eller to æggeblommer (fordi det var det jeg havde i køleren)
salt
mos alle ingredienserne sammen med en gaffel, til det har en nogenlunde ensartet masse... tag det ud på et bord og rul dejen ud i fingertykke pølser. dejen må ikke klistre, men må heller ikke være så tør så den smuldrer. Men det er en god ide at rulle det ud i mel.
Når du har rullet fingerpølserne skærer du dem ud i 2 cm stykker og så tager du en gaffel og ruller gnocchierne med rillerne på gaflen så de får riller og får en fordybning på midten, skabt af gaflens tænder... det er lidt svært at forklare men heldigvis må gnocchi se ud som man vil... det er bare godt at der lissom er en slags fordybning i dem

Nå... når du så har lavet dem lader du dem ligge en halv times tid eller mere på en meldrysset plade... så koger du noget vand i en gryde og dumper gnocchierne deri. når de kommer op til overfladen er de kogt nok og så smider du dem over i en skål med koldt vand.
Så er de sådan set færdige og kan serveres i diverse saucer, tomat, svampe, fløde og så videre...
MEN... jeg synes de skal steges inden man gør det... fordi de er lidt melbolle klæge...
Så jeg varmer en pande med olivenolie og så steger jeg dem til de er gyldne... og SÅ spiser jeg dem med en god tomatsauce eller lignende....

Katrine