Min søde søster har givet mig 6-7 kg kød, men udover det hakkede, bøfferne og den slags-
er jeg indehaver af en okseskank- og en lårtunge.
Det eneste, jeg ved er, at begge dele skal tilberedes længe.
Er vi i supper- eller ungarsk gullash? Bortsj? (Rødbedesuppe). Jeg ved godt at "roast beef" som man køber, det er kpogt og stegt lårtunge. Men det har jeg ikke lyst til. Min gamle kogebog har ikke skank med.
Hjortekødet sagde jeg nej tak til. Så fik gris i stedet.
Okseskank?
Okseskank?
Mvh
xtiny
- - -
Al problems are people problems: No people, no problems!
xtiny
- - -
Al problems are people problems: No people, no problems!
Re: Okseskank?
Okseskank?
Sær den i skiver MED knogle, så har du osso buco.
Det er god mad.
Sær den i skiver MED knogle, så har du osso buco.
Det er god mad.
- Ninie.
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
Re: Okseskank?
eller smid den i en stegeso/gryde der kan gå i ovnen og steg den ved 100 i 4-5 timer med løg, dåsetomat, gulerødder, krydderurter ... hvad du nu har...
og pil så køddet fra benet bagefter...det er mørt og lækkert...
eller gør det samme i en stor gryde ved svagt blus på komfuret...
Katrine
og pil så køddet fra benet bagefter...det er mørt og lækkert...
eller gør det samme i en stor gryde ved svagt blus på komfuret...
Katrine
Re: Okseskank?
Af en lårtunge, laver du salt kød eller roastbeef!
Det er så absolut ikke noget der skal have langtidstilberedning.
Til roatbeef bruner du den, hælder vand på og lader den simre 20-30 min afhængig af hvor rød du vil have den.
Til salt kød lægger du kødet i en saltlage 4-5 dage og koger det derefter 3 kvarter til 1 time.
Saltlagen skal være 1- 10
MH Conny
Det er så absolut ikke noget der skal have langtidstilberedning.
Til roatbeef bruner du den, hælder vand på og lader den simre 20-30 min afhængig af hvor rød du vil have den.
Til salt kød lægger du kødet i en saltlage 4-5 dage og koger det derefter 3 kvarter til 1 time.
Saltlagen skal være 1- 10
MH Conny
Ensporethed fører vel kun til enden af den første blinde vej.
Re: Okseskank?
Selvfølgelig kan du også lave sammenkogte retter af lårtungen, eller bare en gennemstegt grydesteg.
Ensporethed fører vel kun til enden af den første blinde vej.