Saltlage?

Her kan du snakke om al det, der ikke hører hjemme på de andre fora! Al den snak der plejer at løbe i Rytterstuen - det er her! Intet er forbudt - bare du følger dansk lov.
User avatar
CXEC
Posts: 9091
Joined: Mon 21. Nov 2005 14:26

Saltlage?

Post by CXEC »

anyone? Det er til det der elgkød jeg skal lave til lørdag.... min bror siger man skal langtidsstege og så lægge kødet i saltlage ..... Nogen erfaringer? Krydderier?



På forhånd tak! :mikkel:
Venlige tanker

CXEC



"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
Pia
Posts: 1880
Joined: Thu 29. Apr 2010 11:28

Re: Saltlage?

Post by Pia »

Céleste wrote:anyone? Det er til det der elgkød jeg skal lave til lørdag.... min bror siger man skal langtidsstege og så lægge kødet i saltlage ..... Nogen erfaringer? Krydderier?



På forhånd tak! :mikkel:


Salt :hhansen:
User avatar
CXEC
Posts: 9091
Joined: Mon 21. Nov 2005 14:26

Re: Saltlage?

Post by CXEC »

Jaja, nu tænkte jeg på stegen når jeg skal stege den, det er ulempen ved ikke at få alle ens tanker ned på papir! :hhansen:
Venlige tanker

CXEC



"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
User avatar
CXEC
Posts: 9091
Joined: Mon 21. Nov 2005 14:26

Re: Saltlage?

Post by CXEC »

Fandt denne her opskrift, nogen erfaringer? Skal det laves dagen før?


Ingredienser:
4 liter vand
1 kg salt
40 gram sukker
1 kvist timian
5 laurbærblade
10 sorte peberkorn
5 fed hvidløg
2 kryddernelliker
Evt. 5 enebær

Fremgangsmåde:
1: Alle ingredienser kommes i en gryde og bringes i kog. Henstår tildækket til næste dag, således at aromaen fra krydderierne trækkes ud i saltlagen. Lagen sigtes og er klar til brug.
Venlige tanker

CXEC



"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
User avatar
KatieKat
Posts: 8308
Joined: Sun 20. Nov 2005 17:14

Re: Saltlage?

Post by KatieKat »

Velkommen tilbage Pia.

Saltlage ved jeg ingenting om, men den opskrift ser da meget spændende ud.
Don't blame gravity on me.. I voted for velcro!
aribeth

Re: Saltlage?

Post by aribeth »

Skal du stege køddet og SÅ putte det i saltlagen?


Den der saltlage minder meget om den jeg bruger når jeg "sprænger" kød.... eller laver rullepølse...


men den bruger jeg jo INDEN jeg så yderligere tilbereder køddet!


Det lyder interessant! fortæl Celesté!!!! :heidio:
User avatar
CXEC
Posts: 9091
Joined: Mon 21. Nov 2005 14:26

Re: Saltlage?

Post by CXEC »

Projektet er droppet. Det bliver noget andet elg! :heidio: Det skulle ellers have været langtidsstegt elg og så skullle det lægges i saltlage og så serveres. Men for indviklet til første gang man laver elg. Det bliver næste gang jeg skal lave elg at jeg kaster mig ud i det.
Venlige tanker

CXEC



"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
User avatar
Anja
Posts: 4457
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:34

Re: Saltlage?

Post by Anja »

Hvis du har brug for noget nitritsalt, så har jeg noget stående.
User avatar
Anja
Posts: 4457
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:34

Re: Saltlage?

Post by Anja »

Jeg har nu også altid lagt ting i saltlage INDEN tilberedning, jeg er også nysgerrig.
User avatar
CXEC
Posts: 9091
Joined: Mon 21. Nov 2005 14:26

Re: Saltlage?

Post by CXEC »

Det er sødt af dig Anja, men jeg tror ikke det bliver nødvendigt. Men tak for tanken, det er den som tæller! :mikkel:
Venlige tanker

CXEC



"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
Post Reply