anyone? Det er til det der elgkød jeg skal lave til lørdag.... min bror siger man skal langtidsstege og så lægge kødet i saltlage ..... Nogen erfaringer? Krydderier?
På forhånd tak!
Saltlage?
Re: Saltlage?
Céleste wrote:anyone? Det er til det der elgkød jeg skal lave til lørdag.... min bror siger man skal langtidsstege og så lægge kødet i saltlage ..... Nogen erfaringer? Krydderier?
På forhånd tak!
Salt
Re: Saltlage?
Jaja, nu tænkte jeg på stegen når jeg skal stege den, det er ulempen ved ikke at få alle ens tanker ned på papir!
Venlige tanker
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
Re: Saltlage?
Fandt denne her opskrift, nogen erfaringer? Skal det laves dagen før?
Ingredienser:
4 liter vand
1 kg salt
40 gram sukker
1 kvist timian
5 laurbærblade
10 sorte peberkorn
5 fed hvidløg
2 kryddernelliker
Evt. 5 enebær
Fremgangsmåde:
1: Alle ingredienser kommes i en gryde og bringes i kog. Henstår tildækket til næste dag, således at aromaen fra krydderierne trækkes ud i saltlagen. Lagen sigtes og er klar til brug.
Ingredienser:
4 liter vand
1 kg salt
40 gram sukker
1 kvist timian
5 laurbærblade
10 sorte peberkorn
5 fed hvidløg
2 kryddernelliker
Evt. 5 enebær
Fremgangsmåde:
1: Alle ingredienser kommes i en gryde og bringes i kog. Henstår tildækket til næste dag, således at aromaen fra krydderierne trækkes ud i saltlagen. Lagen sigtes og er klar til brug.
Venlige tanker
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
Re: Saltlage?
Velkommen tilbage Pia.
Saltlage ved jeg ingenting om, men den opskrift ser da meget spændende ud.
Saltlage ved jeg ingenting om, men den opskrift ser da meget spændende ud.
Don't blame gravity on me.. I voted for velcro!
Re: Saltlage?
Skal du stege køddet og SÅ putte det i saltlagen?
Den der saltlage minder meget om den jeg bruger når jeg "sprænger" kød.... eller laver rullepølse...
men den bruger jeg jo INDEN jeg så yderligere tilbereder køddet!
Det lyder interessant! fortæl Celesté!!!!
Den der saltlage minder meget om den jeg bruger når jeg "sprænger" kød.... eller laver rullepølse...
men den bruger jeg jo INDEN jeg så yderligere tilbereder køddet!
Det lyder interessant! fortæl Celesté!!!!
Re: Saltlage?
Projektet er droppet. Det bliver noget andet elg! Det skulle ellers have været langtidsstegt elg og så skullle det lægges i saltlage og så serveres. Men for indviklet til første gang man laver elg. Det bliver næste gang jeg skal lave elg at jeg kaster mig ud i det.
Venlige tanker
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
Re: Saltlage?
Hvis du har brug for noget nitritsalt, så har jeg noget stående.
Re: Saltlage?
Jeg har nu også altid lagt ting i saltlage INDEN tilberedning, jeg er også nysgerrig.
Re: Saltlage?
Det er sødt af dig Anja, men jeg tror ikke det bliver nødvendigt. Men tak for tanken, det er den som tæller!
Venlige tanker
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates