Hvis Striglerne skulle lave kostråd...
Re: Hvis Striglerne skulle lave kostråd...
Vi har lige renset fisk... Max, Milo og jeg. Det er noget jeg synes alle burde kunne, ligeså at partere en kylling, mindst. Og så kom jeg til at tænke på hvor få der aner at man skal afskælle en fisk.
Raxacoricofallapatorius
Re: Hvis Striglerne skulle lave kostråd...
aribeth wrote:Vi har lige renset fisk... Max, Milo og jeg. Det er noget jeg synes alle burde kunne, ligeså at partere en kylling, mindst. Og så kom jeg til at tænke på hvor få der aner at man skal afskælle en fisk.
Det er de færreste skoler, der lærer eleverne det grundlæggende i et køkken, desværre. På den skole hvor jeg er ansat, er husgerning fuldstændig skåret væk.
Re: Hvis Striglerne skulle lave kostråd...
Min storebroder har lært mig at filetere fisk. Som yngre, har jeg en svag erindring om, at vi fik hver sin kniv - med instrukser om at være forsigtige - og så ellers bare nogle af de småfisk vi selv fangede eller noget i den stil. Så fik vi faktisk instrukser om det.
Trist med en skole hvor der ikke er hjemkundskab.
Trist med en skole hvor der ikke er hjemkundskab.
Venlige tanker
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
Re: Hvis Striglerne skulle lave kostråd...
aribeth wrote:Vi har lige renset fisk... Max, Milo og jeg. Det er noget jeg synes alle burde kunne, ligeså at partere en kylling, mindst. Og så kom jeg til at tænke på hvor få der aner at man skal afskælle en fisk.
Altså, det kommer da an på, hvad det er for en fisk, og hvad man vil lave af den?
Jeg plejer da ikke at afskælle torsk, for eksempel.
Re: Hvis Striglerne skulle lave kostråd...
Mikkel wrote:Jeg plejer da ikke at afskælle torsk, for eksempel.
Det er fordi du som regel laver torsk på grønlandsk.... (Eller fileterer dem...)
Dvs. skærer hovede og hale af, fjerner indvolde (evt. renser maver og lever og koger dem med) og koger dem i saltet vand med skind og skæl og ben og det hele...
- Ninie.
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
Re: Hvis Striglerne skulle lave kostråd...
Man skal afskælle de fisk man planlægger at spise skindet på... (og de fisk man kan afskælle, Andre flår man eller også piller man skindet af efterfølgende, der er bare visse fisk der er ret nederen at tilberede (her mest koge) med skæl på fordi skæl falder af og ned i maden... Torsk er ikke en af de fisk...
Raxacoricofallapatorius
Re: Hvis Striglerne skulle lave kostråd...
Det værste jeg har oplevet var engang vi fik serveret laks og den var ikke afskællet... Skæl overalt... Og jojo, nogen synes jo bare man kan tage skindet af og skrabe skællene væk fra tallerkenen med gaflen, men at servere fisk med skæl på er imo dårlig stil, lidt som at servere kylling med fjer på.
Raxacoricofallapatorius
Re: Hvis Striglerne skulle lave kostråd...
Nå, men jeg stemmer i koret med, at det bedste kostråd er: "spis oftest rigtig mad, lavet af rigtige råvarer", jeg vil måske tilføje: "lav mindst 2 gange om ugen et hovedmåltid, der består af mere end 3 forskellige ting"...
Og eventuelt "lær at lave mad som du kan lide med grøntsager".
Og eventuelt "lær at lave mad som du kan lide med grøntsager".
Re: Hvis Striglerne skulle lave kostråd...
Ordentlig kylling har bevæget sig (uanset om den er øko eller ej), dyr der ikke har bevæget sig er uden vigtige vitaminer. I kyllingens tilfælde er det omega3 den ikke udvikler hvis den ikke bruger musklerne. Sååå hvis man ikke kan få fat i en kylling der har bevæget sig kan man lige så godt undvære, det er ikke andet end fedt.